Varianter av poker

Poker är ett relativt enkelt kortspel som de flesta mer eller mindre känner till reglerna kring. Men som med så många andra traditionella spel som funnits med under en längre tid så har det genom åren tillkommit varianter av spelen. Alla baseras på samma grundregler men passar olika spelare och olika spelstilar olika bra. Det gäller att testa sig fram och att vara öppen för nya idéer i ett traditionellt spel.

Det finns otaliga varianter av poker och här följer tre. Om man vill vet a mer om fler varianter eller djupdyka i olika varianter av spelet finns det sajter som handlar mycket om poker online där man kan hitta massor av information kring detaljerade regler och om var man kan spela poker. Där finns också tips på olika strategier som kan användas för att spela Poker och de olika varianterna av poker

Texas Holdem

Detta spel toppar ligan när det kommer till popularitet. Det är trots sin ringa ålder den spelvariant av poker som spelas i de riktigt stora turneringarna med proffs. Här gäller fem kort på bordet och två i handen men precis som i Poker så är det högsta handen som vinner.

Omaha

Ganska likt Texas men med fyra kort i stället för två. Detta gör att även om de två varianterna verkar lika så skiljer sig spelsättet och strategin. Framför allt eftersom det skall kombineras två kort från handen med tre på bordet.

Seven poker Stud

Stötpoker är det svenska namnet på denna variant som funnits under lång tid. Redan tillbaka till USA och till inbördeskriget kan man härleda denna variant som innan alla började spela online var den som var mest populär men som nu tappat mot både Texas och Omaha. Det är för den sakens skull inte en variant som skall räknas bort utan skall definitivt testas.