Skapa spel

Att göra sitt eget spel är så klart en dröm för många som älskar att spela. Man har alltid tankar om världar, karaktärer, funktioner och berättelser som man vill att andra ska kunna ta del av. 

Riktigt snygga och bra spel tar flera år att göra och kostar miljontals kronor. Det kostade exempelvis 81 miljoner dollar för CD Project Red att skapa Witcher 3, detta är siffror som de själv varit öppna med. Andra spelföretag har inte varit lika öppna, så det är svårt att veta vad som är sant och inte. Men man säger att Star Wars: the Old Republic kostade 200 miljoner dollar. Grand THeft Auto V sägs ha varit ännu dyrare.

Om du vill skapa ditt eget spel ska du börja smått. Vänd dig till ett gratis spelutvecklingsplattform såsom Construct 2 där du kan skapa 2D-spel utan att betala en krona. 

Annars finns det plattformar med lite fler funktioner såsom Unity 3D där du också kan skapa 3D-spel och använder du plattformen som privatperson är den helt gratis att ladda ned. Vill du ha alla funktioner måste du dock skaffa ett abbonnemang på 75 dollar i månaden. 

Plattformarna har även bra tutorials som hjälper dig att komma igång. När du fastnar tar det inte lång tid att hitta ett forum eller hjälpsektion på nätet där du kan ställa dina frågor. Kom ihåg att bjuda in människor att testa spelet då ochdå, för att få tips och hjälp att hitta buggar. Hjälpen är alltid nära till hands!