Kortspel på nätet

Kortspel har underhållit människor i århundranden, vilket inte är svårt att förstå när man börjar kolla hur många olika det egentligen finns. När datorer sedan kom började man skapa digitala kortspel och med internets intågande dök det även upp spel med kunde spela över nätet med andra människor eller mot en dator.

Patiens

Patienser är kortspel man kan spela själv och har funnits till datorer längre än säkert alla andra kortspel. Alla som använd de tidigare Windowsversionerna är garanterat bekant med spel som Harpan och Kungen, men det finns många andra också. Patiens tros ha uppstått i Skandinavien eller Tyskland någon gång mot under 1700-talets andra halva och blev populärt i Frakrike och England under 1800-talets början.

Black jack

Få kortspel kan dock mätas med black jack när man talar om både ålder och popularitet. Detta spel har hängt med sedan början på 1600-talet, och kan mycket väl vara äldre än så. Under största delen av historien har det dock gått under namnet tjugoet. Idag är spelet ett väldigt populärt kortspel på nätet och många spelar det i syfte att vinna pengar. Men det gäller att spela smart och veta när man ska göra vad om man vill maximera sin vinstchans.

Samlingskortspel

En betydligt nyare form av kortspel är dock sådana som inte använder vanliga spelkort utan skapar sina egna och går ut på att man ska bygga upp en kortlek utifrån ett enormt utbud och tävla mot andra spelare. Vissa av dessa började som fysiska kortspel och dök senare upp till datorn medan andra skapades för datorer från första början. Många av dessa kortspel har kanske inte lika många spelare som de mer klassiska kortspelen, men de finner ofta en lojal skara spelare som håller spelet vid liv.