Dina egna spelappar

Spel till mobilen och surfplattor är en bra startpunkt om man vill göra egna spel. Man måste hålla det ganska enkelt och kostnaden för att skapa spelen kan vara låg. 

Hitta programvara

Gå ut på nätet och leta upp en programvara som du känner dig bekväm med. Om du inte vill sitta och lära dig programmering kommer du ha minskat utbud av plattformar att arbeta på. Det finns enklare varianter för dem som vill bara prova. Sedan finns det riktiga plattformar som är lika avancerade som de utvecklingsplattformar proffsen använder. 

Inspiration och tester

För att se hur grafik och spelfunktioner fungerar, rekommenderar vi att man kolla runt efter lite inspiration. Gör ett testspel för att se hur svårt det är att göra ett spel som framstår som relativt simpelt. Undersök exempelvis några av de till synes enkla spelautomaterna som finns på alla nätcasinon. De är lätta att spela och har inte så stor variation. Men om man lär sig lite mer om att skapa en bra spelautomat, blir man snabbt varse om hur mycket jobb man måste lägga ned för att få det att fungera. 

Du kan också gå in i App Store eller Google Butik och söka efter amatörgjorda spel som är gratis. Ladda ner och testa. Du kanske få inspiration till ditt eget spel, eller hittar saker som du anser inte är bra och därmed slipper göra dessa misstag själv. 

Marknadsföring

När spelet är klart måste det nå ut till massorna. En upplysning på sociala medier kan få dina kompisar att ladda ned och testa det. Förhoppningsvis gillar de spelet och rekommenderar det till sina kompisar. Du kan också betala för att synas i Googles sökresultat genom Adwords eller skicka appen till olika tidningar och recensionssajter ihopp om att de gillar spelet så pass mycket att de nämner det i en text.